به گزارش خبری پایگاه خبری انجمن اسلامی دانشجویان ۱۳۴۸ دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، جلسه پرسش و پاسخ با موضوع مسیر و مقصد قطار ۴ ساله سلامت با حضور دکترحسنعلی غفاری رئیس ستاد سلامت دکتر قالیباف، دکتر سیدرضا رئیس کرمی رئیس ستاد سلامت دکتر پزشکیان و دکتر داریوش چیوایی نماینده ستاد سلامت دکتر جلیلی درروز سه شنبه ۲۹ خرداد ماه به همت واحد سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان ۱۳۴۸ برگزار گردید.

درابتدا به نظرات نماینده سلامت کاندیدها در خصوص افزایش ظرفیت پزشکی پرداخته شد.

به گزارش پایگاه، دکتر رئیس کرمی بیان داشت: از ابتدا مخالف افزایش ظرفیت پزشکی بودیم. مشکل کمبود پزشک در نظام  توزیع است. وی افزود : کمبود دانشجو و فراگیر در این رشته ها وجود ندارد و مشکل اساسی وضعیت معیشتی، گرایش به بخش های زیبایی و یا مهاجرت است. از ابتدا مشکل کمبود زیرساخت مطرح بوده و بعد از چندسال شورای عالی انقلاب فرهنگی متوجه اشتباه در این امر گردیده است. برنامه هایی که منجر به خروج پزشکان می شود می بایست اصلاح گردد. برای رفع مشکل، نظام پرداخت در مناطق محروم و سایر موارد باید اصلاح گردد.

در ادامه دکتر غفاری بیان داشت: افزایش ظرفیت بدون زیرساخت به جز ضرر چیزی به همراه نخواهد داشت. برای تربیت پزشکان باسواد، شورای عالی انقلاب فرهنگی در ابتدا می بایست زیرساخت ها را مورد توجه قرار می داد. وی در رابطه با راه حل مشکل مذکور افزود: دانشگاه های ما در مناطق محروم می بایست مورد توجه قرار گیرند و بومی سازی صورت گیرد. دکتر غفاری تصریح کرد، افزایش ظرفیت با فشار و شتابزدگی صورت پذیرفت که امروز دانشجویان ما در مقاطع مختلف رشته پزشکی نگران آموزش هستند. یکی از دلایل خروج پزشکان، نبود مزایای مناسب در مناطق محروم است که سال گذشته با اقدامات مجلس، سقف حقوق پزشکان برداشته شد. اما با این وجود میزان دریافتی هنوز هم بسیار کم است. نماینده ستاد سلامت دکتر قالیباف افزود: در برنامه هفتم توسعه افزایش ظرفیت پزشکی قرارداده شده است که اگر با زیرساخت ها همسان نباشد به مشکل خواهیم خورد. ما باید به جای پاک کردن صورت مسئله، به دنبال پیدا کردن راه حل برای عدم حضور پزشکان در مناطق محروم شویم.  غفاری افزود: یکی از دلایل مهاجرت نخبگان نبود مزایای مناسب است. بعضا حقوق برخی از پزشکان از کارگران نیز کمتر است. خواسته های منطقی عزیزان پزشک باید مورد توجه قرار گیرد.

دکتر چیوایی در پاسخ به ظرفیت پزشکی بیان داشت: دیدگاه دکتر جلیلی منحصر به درمان نمیباشد و ایشان معتقدند بهداشت مقدم بر درمان است. سلامت حق مردم است و دولت مکلف گردیده که آن را برای مردم فراهم آورد. وی در ادامه گفت: وقتی مردم ناچار باشند که از شهرستان ها به تهران بیایند و چادر بزنند، قطعا نمیتوان گفت دسترسی مردم به خدمات سلامت خوب است. چیوایی تصریح کرد: این خدمات بعضا تخصصی یا فوق تخصصی هم نیستند. کمبود پزشک مثل کمبود خودرو و سایر موارد نیست که بتوان به راحتی از آن گذشت. عدالت باید در سلامت رعایت شود. نماینده ستاد دکتر جلیلی  بیان داشت که زیرساخت نیاز داریم اما کشور میتواند از پس تامین آن بر بیاید.

در ادامه مجری برنامه، دبیر واحد سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان ۱۳۴۸ پرسید: نظرات اعضا در حوزه دارو ، کمبود دارو و … چیست؟

دکتر رئیس کرمی در پاسخ به این سوال بیان داشت: کشور امکان تولید دارو در داخل را به واسطه نیروی انسانی لازم و … دارد اما بحث تامین ارز مسئله مهمی است که خود منجر به مشکلات زیادی میشود. اگر بتوانیم منابع ارزی را تامین کنیم، بسیاری از مشکلات حل می شود و حتی میتوانیم صادر کننده در حوزه دارو باشیم. بعضا ممکن است به دلیل نبود منابع مالی مناسب از مواد اولیه نامناسب استفاده گردد که کیفیت دارو ها را پایین می آورد.

دکتر غفاری در پاسخ به این سوال، ابتدا در خصوص اظهارات نماینده ستاد دکتر جلیلی مخالفت صریح خود را بیان داشت و افزود: نمی شود ما مهمان دعوت کنیم و نتوانیم پذیرایی کنیم. ما باید پزشک با سواد تربیت کنیم که بتوانیم مردم را نجات دهیم. ما چقدر پزشک عمومی در کشور داریم که در اسنپ کار میکنند؟! ما آمده ایم نخبگان کشور را تربیت کردیم و بعد میخواهیم با ۱۴ میلیون در زاهدان کار کند. وی افزود: ما در کشور توانمندی های زیادی داریم و مشکل دارو در کشور حل شدنی است اما باید تامین ارز صورت پذیرد. ما باید به جوانان اعتماد کنیم تا در صنعت داروسازی پیشرفت کنیم.

دکتر چیوایی گفت: ما هم با افزایش ظرفیت پزشکی بدون زیرساخت مخالفیم. اما باید دسترسی عادلانه به سلامت داشته باشیم. در حوزه دارو مشکل اصلی کشور ارز ترجیحی است و ارز ترجیحی، توزیع رانتی است که احتمال فساد را زیاد میکند. این مشکل باید حل شود و کشور امکان تولید دارو و پیشرفت در این حوزه را دارد. 

در ادامه هر نماینده به طرح پزشک خانواده، تامین ارز و … پرداختند.

در پایان در زمان جمع بندی هر نماینده، دکتر غفاری افزودند: موضوع سالمندی بحثی گریبانگیر برای کشور خواهد بود چرا که ما هیچ کاری برای سالمندانی که نمی دانیم در ده سال آینده چه وضعیتی خواهند داشت، نکردیم و شاهد بحرانی بدتر از کرونا خواهیم بود. مشکل ما عدم حضور نخبگان در برنامه ریزی های کلان به دلیل خط و ربط ها وارتباطات است. هر وزیری شعار و اهدافی کوتاه مدت برای خود داشته و برنامه ریزی بلند مدتی نداشتیم. در پایان امیدواریم رییس جمهوری توانمند به دور از شعار ها با برنامه و کارنامه داشته باشیم، نه رییس جمهوری که در آینده بخواهد کارنامه بسازد. دیگر زمانی برای آزمون و خطا نیست!

دکتر چیوایی در زمان جمع بندی خود اضافه کرد: طرح مسائل کلی شاید نتواند راه درست را نشان دهد، این که گفته شود من سابقه کاری دارم ملاک نیست، خروجی سابقه کار باید دیده شود. مشکلات امروز نظام سلامت در نتیجه همین سابقه کار است! بالاخره سال های سال متصدی امور مختلف بوده ایم و نتیجه این شده است.حال اگر با تکیه بر این موارد سعی بر جمع کردن رای داشته باشیم کمی عجیب است!  آنچه امروزه درست است مسئله شناسی صحیح و رویکردی جدید است.

دکتر رئیس کرمی نیز در زمان خود  از حضور یک فرد کارشناس و با اشراف کامل در حوزه نظام سلامت که اصلاحات در این حوزه را آغاز کند، ابراز امیدواری کرد. وی افزود: ما سیاست های ابلاغی نظام سلامت از طرف مقام معظم رهبری و برنامه هفتم توسعه را در دستور کار خواهیم داشت که اجرای صحیح مستلزم  تعهد اجرایی از جانب رئیس دولت است. این همراهی با جامعه نظام سلامت از سوی بالادستی بسیار حائز اهمیت است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *